Гана се класира за полуфиналите за Купата на Африканските нации. „Черните звезди“ спечелиха с 3:0 срещу Гвинея в четвъртфиналния сблъсък. Воденият от Аврам Грант отбор тотално доминираше срещу своя съперник.

Мачът ще се запомни и със сериозните спречквания между футболистите на двата отбора, които на три пъти трябваше да бъдат разтървавани.

Гана поведе още в 4-та минута, когато Андре Аю направи много добър пробив, след което подаде към Кристиан Атсу, който отблизо нямаше никакви проблеми да вкара топката във вратата на Ятара.

Апиа се разписа в 44-та минута и по този начин удвои преднината на Гана.

Футболистите на двата отбора си изпуснаха нервите на няколко пъти през второто полувреме и се спречкаха, но не се стигна до по-сериозни сбивания.

Кристиан Атсу вкара блестящ гол в 61-та минута, като по този начин гарантира успеха на Гана. Футболистът на Челси, който играе през този сезон под наем в Евертън получи топката от Уакасо, след което с диагонален удар изпрати кълбото неспасяемо в горния десен ъгъл на безпомощния Ятара.

В четвъртата минута на добавеното време на срещата Асамоа Гиан излезе сам срещу Ятара и вратарят фаулира нападателя. Съдията показа директен червен картон на Ятара, а на вратата на Гвинея застана полеви футболист.