Отборът на ЦСКА Москва спечели шампионската титла на Русия за 12-и път в историята си и за шести след обявяването на независимостта на страната през 1991-а година. В последния кръг московските армейци спечелиха с 1:0 при гостуването на Рубин Казан и финишираха с 65 точки. Единственото попадение вкара Алан Дзагоев в 19-ата минута.

Тимът на Спартак Москва с Ивелин Попов завърши на 5-о място и печели последната квота в турнира Лига Европа въпреки днешното поражение с 1:3 при гостуването на Уфа. Попов игра едно полувреме, но се отличи с асистенция за изравнителния гол на Лоренсо Мелгарехо в 9-ата минута. Иван Пауревич откри още в 1-ата, а в 68-ата оформи крайното 3:1.

Футболистите на ФК Ростов се наложиха с 2:0 над Терек като гости и остават 2-и в крайното подреждане. Кристиан Нобоа в 30-ата минута и Александър Ерохин в 50-ата бяха точни за жълто-сините от Ростов. 

Зенит Санкт Петербург отнесе с 3:0 Динамо Москва навън и взе бронзовите медали пред ФК Краснодар, който надви с 1:0 Амкар Перм и остана 4-и с 3 точки по-малко.

За Динамо Москва поражението се оказа с особена цена- изпадане от Висшата лига на Русия, както и Мордовия Саранск. Анжи Махачкала и Кубан Краснодар ще играят плейофи за оставане в елита. /БТА