Бразилската футболна федерация е отхвърлила възможността Пеп Гуардиола да поеме най-титулувания национален отбор и да го води на Мондиала, който бе на негов терен.

За това разказа бившият възпитаник на Гуардиола в Барселона Дани Алвеш в предаването Bola da vez .

Случаят датира от края на 2012 година, когато Мано Менезеш напусна кормилото на националния отбор на Бразилия. Самият Гуардиола потърсил връзка с федерацията и попитал за възможността да поеме „кариоките“.

Заслепени от наложеното мнение в Страната на кафето, че чужденец не може да води представителния отбор, понеже не се справя, от федерацията отказали на Пеп.

„Ще ви кажа нещо повече – твърди още Алвеш. - Той беше готов да работи без заплата. Щеше да поиска само голяма премия в случай, че спечели световната титла. Беше проучил всичко, имаше в главата си състава, който ще пусне. Най-добрият треньор щеше да излезе почти без пари на федерацията, но му отказаха“, добавя защитникът на Барса.

Вместо Гуардиола, бразилците назначиха на поста Сколари и на всички е известно как завърши историята – с катастрофална загуба на Мондиала с 1:7 от Германия.