Бока Хуниорс спечели аржентинското Суперкласико, след като вкара два гола в последните 6 минути на мача и се наложи с 2:0 над големия си съперник Ривър Плейт в мач от 11-ия кръг на първенството.

До този мач двата отбора имаха по 24 точки, но сега Бока е еднолично на върха в класирането, а Ривър Плейт слезе на 3-о място. 2-и е Сан Лоренсо също с 24, а с по 23 са Белграно и Росарио Сентрал. Тийнейджърът Кристиан Павон откри резултата в 84-ата минута, който се разписа с отсечен удар от ляво, прокарвайки топката между вратаря и гредата. Две минути по-късно резервата Пабло Перес узакони успеха на Бока, след като довкара отбита от вратаря Марсело Бароверо топка. Николас Лодейро изработи гола, след като дриблира през двама играчи на противника и стреля опасно.

Мачът между двата отбора в първенството беше като генерална репетиция преди битката на ниво Копа Либертадорес, която този път ще се пренесе на стадиона на Ривър- Естадио Монументал Антонио Веспучо Либерти в петък.

Ривър също имаха своите шансове да вкарат в дербито, като Родриго Мора с удар от ъгъла на наказателното поле в началото на второто полувреме накара Агустин Орион да показва качествата си на вратата. След 60 минути игра пак Мора можеше да открие резултата, но ударът му се отби ог ъгъла, където се събират страничната и горната греда. Гредите също бяха помощници на вратарите няколко пъти.

И Бока обаче могат да съжаляват, че са нацелили гредата- още в 10-та минута Дани Освалдо улучи от воле щангата над Бароверо. Преди почивката пък Карлос Санчес от Ривър Плейт изтърва най-доброто положение за своите, разтърсвайки горната греда в 34-ата минута. Белграно пропусна възможността да излезе на 2-о място, след като се задоволи само с 1:1 като гост на Унион Санта Фе. Двата отбора си размениха по един гол до 30-ата минута, след което срещата беше лишена от много голови възможности.

Още три мача мача от кръга се играят днес, но те нямат отношение към челните места. Това са срещите Арсенал- Килмес, Крусеро дел Норте- Колон и Темперли- Сан Мартин./БТА