"Не съм корумпиран и вярвам, че един ден ще отида в рая", сподели президентът на ФИФА Сеп Блатер, който подаде оставка, само няколко дни, след като бе преизбран за нов мандат.

"Съвестта ми е чиста. Ако някой ме обвини, че съм корумпиран го попитайте дали знае зна`ението на думата. Който ме нарича корумпиран трябва да го докаже, но никой няма да успее, защото не съм такъв. В последните седмици само вярата ми ме спасява. Аз съм религиозен човек и се моля. Нося златен кръст, който е осветен от папа Франциск. Вярвам, че ще отида в рая един ден, но също така не вярвам, че има ад. В тази теория се различаваме с папата", каза Блатер.

Малко преди изборите за нов президент на Световната футболна централа, няколко високопоставени чиновници от ФИФА бяха арестувани в Цюрих по обвинения в корупция. Сред арестуваните бяха вицепрезидентите на организацията Джeфри Уеб и Еухенио Фигередо, както и бившият вицепрезидент Джак Уорнър. Задържани бяха и Едуардо Ли, Хулио Роча, Костас Такас, Рафаел Екскивел, Хосе Мария Марин, Николас Леос, свързаните със спортния маркетинг Алехандро Бурзако, Арън Дейвидсън, Уго Джинкис и Мариано Джинкис, както и Хосе Маргулис, който е играл ролята на посредник при незаконните плащания. Два дни след акцията се състоя конгреса на ФИФА, на който Сеп Блатер беше преизбран за петия си мандат, но дни по-късно швейцарецът подаде оставка./БГНЕС