Добра новина достигна до феновете на Аякс. Наставникът Франк де Бур обяви, че ще обвърже бъдещето си с амстердамския гранд за още един сезон. Това обяви самият той пред медиите в Холандия. 

Всъщност, бившият национал на "лалетата" е обвързан с тима си до края на юни 2017 г. Но се очакваше през лятото да отиде в Англия, тъй като има огромен интерес към него и за местните клубове не би било проблем да задействат клаузата му за освобождаване. 

"Няма какво да обсъждаме повече тази тема. Тази сутрин говорих със спортния ни директор Марк Овермарс и той е наясно с решението ми да остана. Сутринта играчите чуха същото на тренировката."

"Мисля, че Аякс заслужава яснота по този въпрос и затова още от сега разсейвам всички съмнения. Основата тук е страхотна, има множество качествени и млади играчи с дълги договори. Не се чувствам готов да напусна, имам още работа тук", сподели Де Бур. 

Той е начело на гранда от Амстердам от 2010 г. и го изведе до четири поредни титли. Тази година по всичко личи, че трофеят ще отиде в ПСВ Айндховен, но пък Аякс е все още в евротурнирите и е единственият холандски тим, който може да спечели нещо на Стария континент тази година.