Футболните страсти са част от живота на Каролине Возняцки. Бащата на тенис звездата, както и брат й, са играли професионално, тя няколко пъти е забелязвана с екип на Ливърпул, и използва няколко възможности да наблюдава "червените" на живо.

FIFA.com публикува специално интервю с Возняцки, в което тя споделя интересни свои виждания за футбола, и разказва за емоциите на стадиона.

- Каролине, извън факта, че си невероятна тенисистка, ти и страхотен футболен фен. Откъде идва тази страст?

Докато растях, винаги се гледаше футбол по телевизията. Ако исках да прекарвам време с баща ми и брат ми, трябваше да гледам и аз. Баща ми беше футболист, и брат ми, така че просто е нещо семейно.

- Какво играеше повече като дете - футбол или тенис?

И двете по равно. Бях много енергична, и затова родителите ми се опитваха да ме занимават с нещо. Играех доста футбол, и като цяло предпочитах футбола. Но баща ми прецени, че това е спорт за момчета, и се опитваше да ме дърпа в друга посока.

- Стана професионалист на 15. Обмисляла ли си преди това да играеш футбол, вместо тенис, на професионално ниво?

Просто обичам футбола. Когато бях малка, играех, но не съм имала амбиции.

- Ще намериш ли време да гледаш през лятото предстоящото Световно първенство за жени в Канада?

Да, ще ги следя. САЩ има страхотен отбор както винаги, така че те са моят фаворит да го спечели.

- Смяташ ли, че да си световен №1 в тениса може да се сравни с това да вдигнеш световната титла във футбола?

Да. Това е сбъдната мечта. Да съм №1 в света бе невероятно изживяване за мен, както и да завърша на първо място две поредни години. Много съм горда от себе си, и никой не може да ми го отнеме.

- Би ли посетила Световното, може би в Катар?

Бих се радвала много, никога не съм имала такъв шанс. Не успях да стигна до ЮАР или Бразилия. Винаги, когато Дания играе, съм за тях. Катар е след няколко години, така че вероятно няма да играя тенис тогава, и ще имам повече свободно време. Така че бих отишла да гледам.

- Преди няколко години загряваше на кортовете с тениска на Стивън Джерард. Гледала ли си Ливърпул на живо?

Била съм няколко пъти на "Анфийлд". Беше страхотно. Няма нищо по-невероятно от тази атмосфера, и когато пеят ‘You’ll never walk alone’, настръхвам цялата, винаги. Имам няколко екипа с афтограф от Стивън Джерард у дома. Беше забавно, когато загрявах с тениската му в Доха, и определено привлече доста внимание.