След късна драма Астън Вила победи Уест Бромич Албиън с 2:1 в среща от 28-я кръг на Висшата лига. Двубоят премина под доминацията на играчите Вила, които поведоха още през първата част след попадение на Гейбриъл Агбонлахор, а Саидо Бераино изравни. В самия край на мача бирмингамци взеха трите точки след попадение от дузпа на Кристиан Бентеке.

Срещата започна интригуващо, а в 14-ата минута се получи крайно спорно положение. При една атака за Астън Вила Агбонлахор отправи удар, стражът на Уест Бромич Бен Фостър първоначално я улови, а след това я изпусна, тя мина под тялото му и с по-голямата част от обема си тя премина голлинията. Това обаче не бе забелязано от съдията, който не зачете гол.

Вила излезе напред в 22-ата минута. Кристиан Бентеке изведе много добре Гейбриъл Агбонлахор, чийто удар покоси вратата на Уест Бромич за 1:0.

В 28-ата минута отново Агбонлахор бе в центъра на събитията. Той излезе на скорост, стреля, но след това последва съприкосновение между него и стража на гостите и той падна в наказателното поле. В същото време бранител на Уест Бромич изчисти връхлитащата в мрежата топката от голлинията.

В добавеното време на първото полувреме само късметът спаси Уест Бромич от гол. Фабиан Делф елиминира бранител, след което стреля диагонално извън наказателното поле, но топката срещна левия стълб на вратата.

В 57-ата минута дойде и най-чистото положение за Уест Бромич. Крейг Доусън стреля с глава, след центриране от фаул от ляво, но топката бе изкарана в аут.

Равенството бе възстановено след 67 минути игра. Саидо Бераино се оказа герой за Уест Бромич. След центриране от корнер от ляво към далечната греда, се получи разбърване, топката стигна до Бераино, който бе оставен непорит и с глава я насочи в мрежата за 1:1.

Малко след това нова възможност се разкри пред Уест Бромич, но отбраната на тима се справи.

В 93-ата минута бирмингамци получиха право да изпълнят дузпа за нарушение, което извърши стражът Бен Фостър срещу Лоутън. Вратарят първоначално улови топката, а след това я изпусна в краката на Лоутън, в резултат на което извърши нарушение.

Така зад топката застана Кристиан Бентеке, който не сгреши и оформи крайния резултат 2:1.

Със спечелените точки Астън Вила заема 17-о място с 25 пункта в актива си, а Уест Бромич е 13-и с 30.

Същевременно в друг мач от същия кръг Саутхемптън победи Кристъл Палас с 1:0. Уилфред Заха в 55-ата минута стреля, а само малшансът му попречи да се разпише, след като ударът му срещна гредата. Играчите на Палас имаха и други положения за гол, които обаче не бяха реализирани. Така в 83-ата минута Саидо Мане даде аванс на „светците“, след като се възползва от едно положение и откри за 1:0.

В класирането Саутхемптън е 5-и с 49 точки, а Кристъл Палас е 13-и с 30.

В двубой от същия кръг Хъл Сити и Съндърланд направиха 1:1.