Купеният през това лято нападател Стеван Йоветич отбеляза първите си два гола за Манчестър Сити при победата с 5:0 над Уигън в мача от третия кръг от Купата на Лигата в Англия. Черногорецът записа първа поява като титуляр във всички турнири от началото на кампанията и се отплати по най-добрия начин на своя мениджър Мануел Пелегрини. Не по-назад по отношение на головия дебют остана и Хесус Навас, който също се разписа с „небесно синия“ екип.

Срещу втородивизионния си опонент Сити демонстрира, че е съхранил инерцията от звучната победа с 4:1 над Манчестър Юнайтед през уикенда, макар и Един Джеко да откри чак в 33-ата минута.

След паузата обаче домакините не показаха милост срещу настоящия носител на ФА Къп - който спечели трофея тъкмо след 1:0 срещу днешния си опонент - и Йоветич удвои точно когато измина час игра. Яя Туре направи 3:0 в 76-ата минута и вече има попадение във всяка надпревара, в която „гражданите“ са участвали до момента. Йоветич се отбеляза още един гол в 83-ата, а Навас довърши опонента само три по-късно.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Друг от големите фаворити – Челси очаквано не срещна трудности с третодивизионния Суиндън Таун и се наложи с 2:0 като гост. И двете попадения паднаха преди почивката, като първо Фернандо Торес в 29-ата, а 6 минути по-късно Рамирес успокои лондончани. Отборът на Жозе Моуриньо можеше да постигне и по-категоричен резултат, но очевидно свали оборотите след почивката.

Единствената лоша новина за португалеца бе ранната контузия на младия талант Марко ван Хинкел. Халфът на "сините" усука неприятно коляното си в 10-ата минута и именно на неговото място в игра се появи авторът на втория гол Рамирес.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЧЕЛСИ - ТУК!


Всички резултати от днешните мачове за Купата на Лигата:

Саутхемптън – Бристол Сити 2:0

Хъл Сити – Хъдърсфийлд 1:0

Уотфорд – Норич Сити 2:3 (след продължения)

Бърнли – Нотингам Форест 2:1

Съндърланд – Питърбъро 2:0

Уест Хем – Кардиф 3:2

Лестър – Дарби Каунти 2:1

Суиндън Таун – Челси 0:2

Астън Вила – Тотнъм 0:4

Манчестър Сити – Уигън 5:0

Фулъм – Евертън 2:1