Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер направи обръщение към своя футболист Джак Уилшър, от когото поиска да поднови договора си с клуба и да устои на предложенията, които идват от Манчестър Сити.

Английският национал записа своя 100-ен двубой за „топчиите“, макар че през настоящата кампания да позагуби титулярното си мясо след серия от контузии. Заради единоборство с Пади Макнеър от Манчестър Юнайтед Уилшър пропусна 6 месеца от кампанията, но в момента е здрав и се очаква да бъде в групата за днешния финал за ФА Къп срещу Астън Вила.

Наскоро обаче халфът разкри, че се притеснява за бъдещето си в отбора и би бил много огорчен, ако клубът реши да се откаже от него.

Венгер обаче за пореден път е готов да гласува доверие на англичанина. „Дадох на Уилшър дебют, когато той бе само на 17 години. Едва ли има по-ясен начин да покажеш колко точно желаеш даден футболист. Винаги сме подновявали договора му и бяхме много търпеливи с всичките му контузии. Мисля си, че на даден етап той би трябвало да се е почувствал желан“, каза френският специалист.

„Винаги сме го подкрепяли в трудните мигове. Това означава ли, че искаме да го задържим за дълго време? Да, ние наистина искаме да се възползваме от неговия талант“, добави Венгер.