Мениджърът на Манчестър Юнайтед намекна, че ще държи лично отговорен иконата на клуба Пол Скоулс, ако действително бъде уволнен.

Холандецът обяви, че част от феновете на „червените дяволи“ никога нямаше да се обърнат срещу него, ако не бяха яростните атаки на бившия английски национал. Скоулс, който има 11 титли на името си с екипа на Юнайтед, още през ноември каза, че стилът, който Ван Гаал налага, го кара да си скубе косите. В други случаи рижият полузащитник наричаше представянето на тима „срамно“ и „истинска катастрофа“.

„Ето че въпреки всички атаки на медиите – не само на медиите, но и някои легенди и други хора – аз все още съм тук и се боря. Моята история не е приключила“, коментира наставникът на манчестърци.

„Вярвам в себе си, вярвам в Юнайтед, вярвам на играчите си. Надявам се, че всички имат моята вяра, така ще ни бъде много по-лесно.“

„Когато тръгваш с очакването, че Манчестър Юнайтед е длъжен да стане шампион, нормално е да си разочарован. Когато обаче ние се класираме за финал или печелим титли, аз съм доволен. В очите на някои фенове, бих казал на доста фенове, това не е достатъчно. Имам усещането, че аз ще остана тук, иначе няма да кажа всичките неща, които казах до момента. Във футболния свят няма нищо сигурно, сам съм го виждал с очите си.“

„Имаше момент, в който можехме да излезем първи след равенството с Лестър. След това обаче ни сполетяха 14 контузии. Това не ти помага в толкова силно първенство. Младоците свършиха чудесна работа и сега, когато някои играчи се завръщат, конкуренцията е голяма. Ако всички са здрави, ще бъдем много по-силен отбор“, завърши Ван Гаал.