Българският национал Александър Тонев получава абсолютно последния си шанс да се докаже, че става за клуб като Астън Вила. Така оценяват на Острова получената от него възможност да се подготвя с тима на лагера в Португалия. 

Местните медии цитират мениджъра Тим Шърууд, който споделя, че българинът му е абсолютно непознат и иска да се запознае с качествата му по време на подготовката това лято. Първоначално се смяташе, че българинът е в списъка с играчи, които трябва да си търсят нови отбори. 

Но в него попаднаха само двама - Никлас Хелениус и Якуба Сила. Но Шърууд не иска да отписва с лека ръка играч, за когото са платени над 3 млн. паунда и ще му даде един последен шанс да покаже качествата си. 

Иначе Тонев се смяташе за сигурен напускащ по времето на предишния мениджър Пол Ламбърт. След уволнението му и назначението на наследника му, пред него се откри тази възможност. А досегашният му клуб Селтик се отказа от възможността да го вземе за постоянно през юни. Там той играеше под наем за миналата кампания. 

Българският национал има договор с Астън Вила за следващите две години. Ако не успее да се наложи в състава и на Тим Шърууд, той ще бъде поставен в трансферната листа и ще се търси възстановяване поне на част от вложените в него пари.