Колебливото представяне на Ливърпул от началото на сезона съвсем скоро може да коства поста на мениджъра Брендън Роджърс. Даже таблоидите на Острова вече започнаха да излизат с информации за предстоящото му съвсем скоро освобождаване. 

Вестниците "Метро", "Дейли Стар" и "Дейли Мирър" публикуват статии, според които следващите два двубоя са изключително важни за бъдещето на северноирландеца на "Анфийлд". И според информациите, ако не спечели в тях, Роджърс е пътник. 

Следващите две битки на "червените" в Премиършип са с Астън Вила и Евертън. Между тях имат и двубой от Лига Европа, но той явно не е толкова важен за шефовете на Ливърпул, колкото мърсисайдското дерби в началото на октомври. 

Наскоро за наследник на Роджърс се спрягаше безработният в момента бивш наставник на Борусия Дортмунд Юрген Клоп. Според публикации в Англия обаче босовете на "червените" са били посъветвани да не се спират на него, а да търсят евентуално друг заместник, ако се стигне до смяната на бившия мениджър на Суонси.