Рекордната покупка на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг отбеляза първия си хеттрик за „гаржданите“ при успеха с 5:1 над Борнемут в 9-ия кръг на Висшата лига. Всичките пет гола в срещата паднаха преди почивката, а манчестърци спокойно можеха да се наложат и с по-солиден резултат.

Домакините дръпнаха много рано с два гола напред. В 7-ата минута Пабло Сабалета положи страхотни усилия, за да достигне дълго подаване по десния фланг малко преди топката да излезе в аут. Аржентинецът успя да я отклони към вратарското поле, където Вилфред Бони продължи по-наляво за Стърлинг и последният от няколко метра откри резултата.

В 11-ата ролите малко се размениха, като Стърлинг отправи остро центриране отляво, а вратарят на Борнемут Адам Федеричи се хвърли на плонж и изтърва топката, за да може Бони да намери опразнената врата.

Гостите обаче успяха да намалят при първата си по-опасна атака. В 22-ата О'Кийн остави топката за Глен Мъри, който пред дъгата завъртя пазача си и нанесе много прецизен шут по тревата, спрял в близкия долен ъгъл – 2:1.

Сити отряза всякакъв път за обрат съвсем скоро. Седем минути след попадението за новаците в елита Кевин де Брюин изведе Стърлинг отляво, а той нахлу мощно в наказателното поле. С чудесни финтове английският национал свали двама бранители на тревата, преди да плъзне топката покрай вратаря за 3:1.

В последната минута на добавеното към първата част време интригата окончателно приключи. Хесус Навас се озова очи в очи с вратаря отляво, но накрая не успя да го преодолее. Топката отскочи към непокрития Стърлинг, който намери начин въпреки човека на гърба си и защитниците пред голлинията да опъне мрежата за своя хеттрик.

След почивката темпото вече не беше толкова високо, като Бони и Стърлинг пропуснаха по едно чудесно положение да увеличат актива си. Котдивоарецът все пак го стори в предпоследната минута. Навас свърши по-трудното в случая, като осигури чудесен пас за тъмнокожия таран, който нямаше право на пропуск – 5:1 и три точки за „небесно сините“.

С тях Сити запази първото си място във временното класиране, където с 21 има аванс от 2 пункта пред градския съперник Манчестър Юнайтед. Борнемут от своя страна остана 17-и, на четири точки над опасната зона.