Ливърпул надигра претендиращия за топ 4 по-рано през кампанията Уест Хем с 2:0 в 23-ия кръг на Висшата лига, но не това беше новината в мача. Важният миг беше чудесното завръщане на Даниел Стъридж в титулярния състав на „червените“, като го ознаменува с втория гол във вратата на Адриан. Английският национал прекара близо 5 месеца извън терените заради серия от контузии, а публиката на „Анфийлд“ го приветства с овации в 68-ата минута, когато той се появи на смяна.

Иначе „червените“ бяха тимът, който владееше инициативата през по-голямата част от мача, но през първото полувреме стигна до много малко възможности за гол. В 24-ата минута Фелипе Коутиньо се измъкна в наказателно поле и веднага стреля ниско в левия ъгъл, ала Адриан спаси.

Бившият играч на Ливърпул Анди Керъл можеше да накаже Симон Миньоле десетина минути по-късно. Снажният таран се извиси и стреля с глава, но белгийският страж се справи.

В последната минута на първата част груба грешка в защитата на Уест Хем позволи на Лазар Маркович да излезе сам срещу вратаря. Адриан запази хладнокръвие и съумя да блокира изстрела на сърбина.

След почивката Ливърпул имаше късмета да реализира още първия открил му се шанс. В 51-ата минута Рахийм Стърлинг и Коутиньо разиграха скоростно двойно подаване пред наказателно поле, което изведе англичанина сам срещу вратаря. Последва техничен шут по тревата в долния ляв ъгъл за 1:0.

Десет минути преди края дойде и мигът на Стъридж, който получи топката от Коутиньо на десетина метра по диагонала и с по-слабия си десен крак оформи крайния резултат.

Той можеше да бъде и по-сериозен, ако три минути след попадението Джордан Айби не бе отказан от Адриан.

Така Ливърпул събра 38 точки и изпревари днешния си опонент, като зае 7-ото място. С 36 на сметката си Уест Хем остава 8-и.