Нападателят на Стоук Сити Питър Крауч получи страхотен подарък за рождения си ден от клуба. Точно при навършването на 34 години той се обвърза с нов контракт с "грънчарите", съобщиха от клуба. 

Настоящият договор на бившия английски национал изтичаше в края на сезона. Сега обаче той беше удължен с още две години и Крауч ще остане на "Британия стейдиъм" поне до 30 юни 2017 г. 

Това означава, че вероятността нападателят да приключи кариерата си в този отбор е огромна. Иначе официалната церемония пред медиите се очаква да е по обяд в петък, навръх рождения ден на играча. 

Питър Крауч е в Стоук Сити от 2011 г. През тези три години и половина той вкара 29 гола в 120 мача за тима и си заслужи удължаването на контракта. В миналото той е носил екипите още на Ливърпул, Портсмут, Тотнъм, Саутхемптън, Астън Вила, КПР и други. 

Освен него, "грънчарите" днес обвързаха за дълго още един основен играч - халфът Глен Уилън. 31-годишният ирландец също се обвърза за още две години с клуба, след като настоящият му контракт изтичаше в края на сезона.