Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард ще поднови договора си с клуба в следващите седмици. Това решение на полузащитника е очаквано, особено след като сложи край на кариерата си в националния отбор на Англия. 

Основният играч на мениджъра Брендън Роджърс е обвързан с мърсисайдци до края на юни 2015 г. Сега се очаква обаче да парафира за още един сезон и така на практика да остане в отбора до края на кариерата си. 

Джерард в момента е на 34 години, а ако изпълни докрай очаквания нов ангажимент с "червените", вече ще е на 36. Самият той е обявявал нееднократно, че няма намерение да остава на терена до "дълбока футболна старост". 

"Изключително съм доволен, че Стивън ще се обвърже за по-дълго с отбора. Подписването е въпрос на време, няма какво толкова да уточняваме. Аз съм богат да имам такъв играч, Джерард е в много добро състояние физически и психически."

"Знам, че и на него не му се иска постоянно да отлагаме това. Но от лятото насам се случиха доста неща в нашия клуб и просто трябва технологично време за подписването", сподели Роджърс.