Жозе Моуриньо отговори на нападките на Мануел Пелегрини към отбора на Челси. Чилиецът заяви, че Манчестър Сити е играл по-атрактивен футбол от Челси, когато през миналата година спечели титлата в Премиършип и Купата на Лигата.

„Кучетата си лаят, а кервана си върви“, сподели Моуриньо.

„Ние сторихме всичко, което бе необходимо, за да спечелим титлата. За това станахме шампиони. Ние заслужавахме тази титла“, добави португалецът.

„На хората, които казват, че не сме заслужавали титлата ще отговоря с една поговорка, която е много известна в моята страна: „Кучетата си лаят, кервана си върви!“ Ние свършихме фантастична работа. По време на сезона изпаднахме в тежки ситуации. Например, когато бяхме с равни точки с Манчестър Сити след тежката загуба от Тотнъм в началото на годината. Това обаче бе повратна точка за нас. Това бе последната ни загуба. Оттогава не познаваме вкуса на поражението. Всички са наясно, че ние заслужавахме тази титла. Аз избрах най-силното първенство в Европа и изведох Челси до титлата. Рискът си заслужаваше“, каза още Жозе Моуриньо.