Доста тих трансферен прозорец очаква босът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини. Той обяви, че не очаква да се подсили с футболисти, като причината е, че на "гражданите" са наложени рестрикции от УЕФА. 

Заради неспазване на финансовия феърплей, те ще трябва да платят огромна глоба, ако не започнат да харчат толкова, колкото изкарват. Затова и през лятото не си позволиха много големи покупки. 

Сега чилийският мениджър очаква само да се раздели с двама играчи, които не попадат в сметките му и ако има нов играч, това да е Франк Лампард, който да удължи наема си до края на сезона. Той е собственост на Ню Йорк Сити, който е дъщерен клуб на "небесносините". 

"Очаквам да нямам много работа на трансферния пазар. Знаете, че сме ограничени финансово и затова не можем да си позволим да пазаруваме. Ако има ново име, това ще е Франк Лампард, когото се надявам да задържа до лятото."

"По-вероятно е да се разделим с двама футболисти. Това са Скот Синклеър и Матия Настасич. Ако дойдат оферти за тях, ще ги продадем, защото така ще е по-добре и за тях, и за клуба", сподели Пелегрини.

Той добави още, че на 5 януари ще загуби ветерана Яя Туре, който отива с Кот д'Ивоар на Купата на Африканските нации. Скоро в игра няма да се появят още Венсан Компани и Един Джеко, които са контузени.