Отборът на Саутхемптън, който до този момент бе приятната изненада във Висшата лига, допусна изненадваща загуба при визитата си на Уест Бромич Албиън. Възпитаниците на мениджъра Роналд Куман отстъпиха с 0:1, а единственият гол в срещата падна още във втората минута и бе дело на звездата на домакини Сайдо Бераино.

Въпреки че гостите имаха почти цял мач да обърнат нещата в своя полза, така и не успяха. Тимът на „светците“ бе далеч по-активният в срещата, но въпреки това така и не намериха верния път към вратата на „дроздовете“.

След статично положение в центъра на терена, топката бе центрирана към наказателното поле на гостите, където топката бе свалена към Бераино, който със страхотен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Форстър.

Въпреки загубата си днес, Саутхемптън остава на петото място във временното класиране, но още утре може да бъде изместен от Ливърпул. „Червените“ посрещат Манчестър Сити в дербито на кръга на „Анфийлд“.

„Светците“, които в миналия кръг паднаха и от Ливърпул, имат в актива си 46 точки, една по-малко от мърсисайдци.

В друг мач от днес Нюкасъл надделя трудно над Астън Вила с 1:0. Единствения гол в срещата бе дело на Папис Сисе в 37-ата минута. Същият резултат се получи и в мача Стоук Сити – Хъл Сити.

Ето всички резултати от кръга до този момент:

Уест Хем – Кристъл Палас 1:3

Манчестър Юнайтед – Съндърланд 2:0

Бърнли – Суонси 0:1

Нюкасъл – Астън Вила 1:0

Стоук Сити – Хъл Сити 1:0

УБА – Саутхемптън 1:0