Ръководството на Ливърпул е провело спешна среща, на която е било обсъждано бъдещето на мениджъра на тима Брендън Роджърс, информира talkSPORT. Собствениците от „Фенуей Спортс Груп“, начело с Джон Хенри, са разговаряли дълго след поредния посредствен двубой на „червените“ снощи за Купата на Лигата срещу непретенциозния втородивизионен Карлайл Юнайтед.

„Мърсисайдци“ имаха нужда от цели 120 минути и изпълнения на дузпи, за да отстранят скромния тим от четвъртото ниво на английския футбол. В редовното време мачът завърши при резултат 1:1 след голове на Дани Ингс и Дерек Асамоа, който преди години се подвизаваше в българския Локомотив София.

В последните си четири мача от Висшата лига Ливърпул няма нито една победа, а стартът в Лига Европа също не бе убедителен – 1:1 срещу френския Бордо.

Бъдещето на Роджърс е обект на широки коментари в последните месеци и според мнозина журналисти, близки до делата на „червените“, северноирландецът може да бъде освободен от поста си.

Според информация на talkSPORT, част от ръководството на „червените“ продължава да стои зад Роджърс, докато други от ръководителите на клуба са пожелали той да бъде уволнен. По всичко личи, че съдбата на специалиста ще бъде решена през уикенда, когато Ливърпул посреща Астън Вила на „Анфийлд“, а при нов провал, Роджърс ще бъде освободен.