Нападателят на Ливърпул Марио Балотели бе разкритикуван от своя мениджър Брендън Роджърс, че не се намира в достатъчно добра форма и затова е останал извън групата за двубоя срещу Болтън от 4-ия кръг на ФА Къп.

Мърсисайдци ще трябва да минат през преиграване срещу втородивизионния съперник след нулево равенство на „Анфийлд“. Естествено, липсата на Балотели в групата беше една от темите, върху които Роджърс се спря след срещата.

„Всеки ден по време на тренировките аз преценявам. Марио е футболист като всеки друг, няма специално отношение за никого“, каза северноирландецът. „Фабио Борини и Рики Ламбърт се трудят неуморно в тренировките и когато влизат в игра, имат принус. Същото важи и за младия Джордан Роситър, който днес остана на пейката, но е брилянтен в тренировките. Това е признакът, по който да съдя.“

„Ако искаш да играеш, трябва да показваш всеки ден в тренировките, за да попадаш в групата.“

„Вчера имахме за час и повече разговор с Балотели и той разбира как стоят нещата. Знае точно какво се изисква от него, за да попадне първо в групата, а после и сред титулярите. Трудно му е , но той знае на какво ниво е тимът – виждате агресията в нашата преса и ако не можеш да се влагаш по такъв начин, няма да бъдеш част от това, което отборът се опитва да постигне“, допълни Роджърс.