Въпреки постоянните информации, че ще бъде уволнен след края на мача с Евертън, мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс продължава да твърди, че всичко е спокойно около него и не е получил никакви индикации за уволнение. 

Още преди дербито, което завърши 1:1, се заговори, че северноирландецът ще бъде заменен на поста си от Юрген Клоп. Но самият Роджърс твърди, че всичко е наред и не се притеснява за бъдещето си. 

"Аз съм спокоен и няма никакво напрежение върху мен. Всичко е спокойно. Притеснявам се повече за отбора, но видяхте как реагираха момчетата под натиск. Аз съм горд с тях, те играха с огромна мотивация и търсеха победата."

"Вижда се как прогресираме с всеки изминал мач. Да, можем да бъдем по-добри при завършващия пас. През второто полувреме не се представихме толкова добре, губехме топката по-често, а и не реагирахме добре, когато я печелехме."

"Но съм доволен от точката. Не е лесно да се спечели някакъв актив на "Гудисън парк". Но аз съм доволен, момчетата се справиха с натиска, жалко само за грешката ни при изравняването", сподели Роджърс веднага след мача.