Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че неговият клуб може да привлича класни футболисти дори и ако не участва в Шампионската лига през следващия сезон.

В момента мърсисайдци са пети, на 7 точки зад четвъртия Манчестър Юнайтед и мач по-малко.

Неучастието на Ливърпул в Шампионската лига може да доведе до нежелание на големи футболисти да играят на "Анфийлд", но Роджърс не е на такова мнение.

"Това ще бъде решение на играчите. Ако проектът е правилен за тях да се учат и да се развиват, дори ако не сме в Шампионската лига, може би играчите пак ще искат да идват тук."

"Разбира се, те ще искат да играят в Шампионската лига, но ако са ни гледали през последните години, ако можем да се прегрупираме, вземем качествени титуляри през лятото, можем да имаме ново страхотно приключение през следващия сезон и да се завърнем там."

Един от спряганите за Ливърпул е 21-годишният нападател на ПСВ Айндховен Мемфис Депай, а Роджърс не скри интереса си към него. "Момчета очевидно е много талантлив футболист. Ясно е, че се нуждаем от голова заплаха през следващия сезон. Има доста играчи, които ще наблюдаваме. От клуба зависи, дали можем да ги привлечем. Някои цели бяха идентифицирани като приоритет. Трябва да видим, дали са на разположение."