Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че вратарят на Челси Тибо Куртоа е бил решаващият фактор за загубата на неговия тим след продължения (0:1) в полуфиналния реванш за Купата на Лигата.

Бранислав Иванович вкара единствения гол в срещата в 94-ата минута, а мърсисайдци имаха повече от един шанс да възстановят равенството, за да стигнат до изпълнение на дузпи след 1:1 в първата среща.

Според северноирландския мениджър „червените“ са си върнали своята идентичност по отношение на турнира и са заслужавали да стигнат до финала на „Уембли“.

„Мисля, че имахме доста положения, най-вече чрез Рахийм Стърлинг и Филипе Коутиньо“, коментира Роджърс.

„Ако оцените трезво двата мача, Куртоа им донесе победата. Той е вратар от световна класа“, допълни той, след като отборът му отправи цели 19 изстрела към вратата на „сините“ в първия мач.

„Ние бяхме по-добри в почти всеки аспект от играта, но не можахме да вкараме важните голове. Понякога на пътя ти изниква бариера, а тази вечер и миналата седмица тя беше Куртоа.“

„Мисля, че в тактическо отношение пресата ни беше много, много добра. Създадохме доста положения и им причинихме главоболия. На почивката не мисля, че те имаха точен изстрел към нашата врата. Челси обаче винаги е бил топ отбор. Този турнир ни помогна да си върнем нашата идентичност. Сега трябва да продължим напред“, каза още Роджърс.