Наказанието за футболиста на Челси Диего Коща от три мача е официално факт, след като жалбата му срещу обвинението в неспортсменско поведение бе отвхърлена от Футболната асоциация в Англия. „Диего Коща ще изтърпи санцията си от три мача, която бе наложена за неспортсменско поведение в двубоя с Ливърпул”, съобщиха от Футболната асоциация.

Нападателят на Челси бе замесен в инцидент с участието на Емре Джан от Лиърпул в 12-ата минута на срещата от турнира за Купата на Лигата. Инцидентът не бе видян от реферите, но бе хванат от камерите.

Така Диего Коща със сигурност пропуска голямото дерби срещу Манчестър Сити в събота. Двубоят можете да гледате по телевизия Диема и в play.gong.bg.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо защити Коща с думите: „Той игра за топката, а съперникът направи същото. Ситуацията бе случайна.“

Старши треньорът на Ливърпул Брендън Роджърс пък коментира: „Такива неща се случват във футбола, но мисля, че всеки, който е гледал, не би искал да види това, което аз видях Диего Коща да прави.“