Властите в Англия показаха, че са железни при раздаването на правосъдие и не правят компромис към никого. Съдът прати зад решетките местна полицайка заради злоупотреба със служебно положение, свързана с казус с капитана на Ливърпул Стивън Джерард. 

32-годишната Хелън Джоунс беше осъдена на 22 месеца затвор, защото се е възползвала от професионалния си статут, за да се сдобие неправомерно със запис от улична камера на инцидент, при който Стиви Джи се бие в бар. 

Този казус е от доста отдавна и футболистът вече беше оправдан по него. Но полицайката е обвинена, че с неправомерното придобиване на записа е имала за цел да изнудва футболиста, за да не разпространява кадрите в публичното пространство. 

Нейното обяснение за злоупотребата с взимането на лентата беше, че е "правила услуга на приятел, предоставяйки му кадрите". То обаче не беше уважено от съда и полицайката влезе в затвора, където ще остане до самото начало на 2017 г. 

Процесът срещу нея започна през ноември миналата година, като в последните три дни настъпи и развръзката. Присъдата ѝ влиза в сила с незабавно действие и тя вече влезе в общински затвор в град, в близост до Ливърпул.