Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини ще трябва да вземе първото си наистина трудно решение и да избере дали да се довери на Джо Харт за шампионатния мач срещу Норич в събота.

Английският национал демонстрира изключително слаба форма от началото на сезона и носи основна вина за попадението на Фернандо Торес, което донесе победата на Челси в дербито на 9-ия кръг.

Логично за двубоя срещу Нюкасъл за Купата на Лигата през седмицата за титуляр на вратата бе предпочетен Костел Пантилимон, който запази мрежата си суха в 120-минутната битка на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Пелегрини все още не е взел решение на кого да заложи за двубой с „канарчетата“, като изборът му може да се окаже показателен.

„Пантилимон е добър вратар, който обаче не получава много минути, понеже Джо Харт играе за наса и през този, и през миналия сезон. Аз обаче му вярвам“, коментира чилиецът. „За него и за целия отбор бе много важно да постигне тази суха мрежа“, допълни наставникът, но отказа да разкрие кой ще излезе като титуляр под рамката.