Изненадващо доброто представяне на Кристъл Палас от началото на сезона продължава. "Орлите" вече се намесиха в битката за челните позиции след победата си като гости на Уотфорд с 1:0. 

В герой за лондончани се превърна Йоан Кабай, който реализира единственото попадение от доста спорна дузпа в 71-та минута. "Стършелите" също имаха своите шансове, но не ги оползотвориха и трябваше да се примирят със загубата. 

Преди почивката двубоят не предложи толкова много емоции на зрителите, колкото след нея. Алмен Абди и Етиен Капу пробваха да затрудняват отбраната на "орлите", но опитите им не успяваха. 

Йоан Кабай и Яник Боласие имаха възможностите за Палас, но усилията им не дадоха резултат преди почивката. Така цялата развръзка беше оставена за след подновяването на играта. 

А още малко след първия сигнал за втората част Уотфорд можеше да открие резултата. Хосе Мануел Хурадо стреля перфектно от пряк свободен удар, но нацели напречната греда и статуквото се запази. 

Малко след това гостите отвърнаха с хубав пробив и изстрел на Дуейн Гейл, но вратарят на Уотфорд Еурелио Гомеш се намеси подобаващо. Още един шанс за лондончани да открият се появи в 60-та минута. Отново Гейл можеше да се разпише, но ударът му срещна дясната греда. 

Така се стигна до 70-та минута, когато реферът даде дузпа, която дълго беше оспорвана от домакините. Алън Ньом извърши фаул, който беше на границата на наказателното поле. "Стършелите" претендираха, че нарушението не е за 11-те метра, но Антъни Тейлър беше безкомпромисен - дузпа. Зад топката застана Йоан Кабай и той разстреля Гомеш за 1:0. 

След това положение домакините се хвърлиха напред да търсят изравняването, но така и не създадоха особено сериозни опасности пред вратаря Уейн Хенеси. Контрите на Палас бяха изключително опасни, но и те не доведоха до нов гол и така лондончани си тръгнаха с победа 1:0. 

Така "орлите" се изкачиха на шестата позиция с 12 точки и са с равен актив с Тотнъм, който е на петата позиция. Върхът е само на четири точки пред Палас. Уотфорд пък падна до 13-то място с 9 точки и не успя да продължи серията си от победи.