Българският национал Николай Бодуров отбеляза първия си гол в английския футбол половин година, след като подписа с Фулъм. Той откри резултата за лондончани при победата им над Дарби Каунти с 2:0 и на практика с неговото попадение "котиджърс" изковаха успеха си. 

След това и Коли Уудроу се разписа след асистенция на Рос Маккормак, но този гол беше само за успокоение на домакините, които заслужено взеха така важните за тях три точки в борбата за спасение. 

Иначе българският защитник, който започна като титуляр и остана на терена пълни 90 минути, откри резултата в 31-та. Тогава той с прецизен изстрел от границите на наказателното поле прати топката в мрежата на невярващия вратар на "овните" за 1:0. 

Малко преди почивката и Уудроу се разписа от буквално един метър с глава, след като преди това Маккормак му беше доставил перфектно топката, а и тя влизаше в мрежата така или иначе. 

До края играчите на Дарби Каунти имаха няколко шанса поне да намалят, но не се възползваха от тях. Бодуров беше великолепен в защита и не позволи да бъде преодолян, така и резултатът се запази до последния съдийски сигнал. 

Въпреки това поражение, играчите на Дарби Каунти останаха на върха на класирането на Чемпиъншип с 65 точки. Фулъм се отдалечи от опасната зона и вече има 39 в актива си, на осем от последния под чертата Милуол. 

Другият българин във втория ешелон на английския футбол Симеон Славчев не беше в групата на своя Болтън за победата на Уондърърс с 1:0 над Брайтън.