Съндърланд победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. За домакините се разписаха Хазри в 3-ата минута и автогол на Де Хеа в 81-ата минута. За гостите се разписа Марсиал в 39-ата минута.

Домакините откриха резултата рано в двубоя. Още в 3-ата минута Хазри опита да центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, търсейки Дефоу, но топката попадна директно в мрежата на Де Хеа.

В 19-ата минута Мата намери добре Дармиан, но италианецът не успя да се разпише след добра намеса на Ван Анхолт. Малко по-късно Хазри стреля добре, топката се удари в ръката на Шнайдерлин, но съдията Маринър не отсъди дузпа.

"Червените дяволи" изравниха резултата в 39-ата минута с попадение на Марсиал. Мата стреля към вратата на Маноне, но вратарят на домакините се справи със ситуацията. Марсиал беше на точното място и изравни.

През второто полувреме Съндърланд започна надъхано. В 54-ата минута Дейли Блинд се оказа на точното място и успя да изчисти топката, която беше отправена към вратата на Юнайтед от Дефоу. Хазри опита да изведе домакините напред в резултата в 65-ата минута от пряк свободен удар, но не сполучи, след като испанецът улови уверено кълбото.

"Червените дяволи" пропуснаха да реализират в следващите минути, след като удар на Мата беше отразен от бранител, който се хвърли самопожертвователно в кълбото.

В 61-ата минута Де Хеа спаси Юнайтед от ново попадение. Кетърмол изведе очи в очи с Де Хеа Ндойе, но отличният му удар беше спасен от испанския вратар.

И когато Юнайтед натисна съперника си в опит да поведе и да спечели двубоя, домакините успяха да вкарат втори гол. С помощта на Давид де Хеа топката влезе във вратата на Юнайтед в 81-ата минута на срещата след удар на Коне.

Манчестър Юнайтед поискаха дузпа в 89-ата минута на двубоя за игра с ръка на Джон О`Шей, но съдията не видя умисъл в играта на футболиста на "черните котки".

Така Съндърланд се намира на 18-ото място с актив от 23 точки, но с мач повече от Норич и Астън Вила. Юнайтед заема 5-ото място с 41 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS