Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри, че неговият тим е имал огромен късмет да спечели с 1:0 при гостуването на Бърнли от 7-ия кръг във Висшата лига.

„Топчиите“ постигнаха пета поредна победа в първенството и заеха третото място с 16 точки, колкото има и четвъртият Ливърпул. На „Търф Муур“ те се наложиха буквално в последната секунда, като Лоран Кошчиелни се разписа след корнер, но си помогна и с ръка.

„Това беше труден мач“, коментира Венгер. „Трябваше да не допускаме гол във вратата си и да бъдем достатъчно търпеливи срещу отбор, който беше добре организиран и показа много дух. Липсваше ни острота и в краката ни се беше натрупала умора. Това беше мач, който можехме да спечелим с 1:0 или да загубим с 0:1 заради статичните положения.“

„Не съм гледал повторения на нашия гол и не видях добре от пейката как влезе топката. Може би сме имали късмет в тази ситуация.“

„Ако искаш да спечелиш първенството, трябва да си ефективен у дома и да спечелиш някои от гостуванията. Ние направихме прекалено много технически грешки днес. Искахме да победим и знаехме, че това може да е голяма седмица за нас. Може би това ни спъна леко и не играхме с обичайната свобода. Това се дължи и на тима на Бърнли, който игра добре, докато ние се представихме малко под нивото си“, допълни Венгер.