Последният в Премиършип Стоук Сити успя да шокира „Олд Трафорд“, като взе точка от Манчестър Юнайтед – 1:1.

Стоук прекъсна ужасна серия от 13 поредни загуби от „червените дяволи“, като записа и второ поредно равенство във Висшата лига.

Юнайтед пък прекъсна своя поредица от три успеха във всички турнири, и не успя да затвърди доброто впечатление след победата над шампиона Лестър в миналия кръг.

Манчестър Юнайтед заема шестото място с 13 точки, колкото има и Челси.

Домакините пропуснаха поне дузина и половина удари към вратата на Стоук, където в рамката пазеше отличният Лий Грант. Именно Грант е и с основни заслуги за равенството, след куп страхотни спасявания в мача.

Още във втората минута Златан Ибрахимович излезе сам срещу вратаря, но малко изненадващо не успя да отправи добър удар и Грант спаси.

В 16-та минута футболистите на Ман Юнайтед направиха магическа атака, започнала от Хуан Мата, през петичка на Златан и Джеси Лингаард, но Пол Погба сам срещу вратаря не намери очертанията на вратата.

Ман Юнайтед продължи да натиска, но Грант отрази по страхотен начин удар на Лингаард, а след това Ибрахимович се размина с топката и не успя на далечна греда да засече.

Стражът на Стоук Сити Грант спаси всички удари към себе си преди почивката, за да бъде основната причина за нулевото реми след първото полувреме.

Второто полувреме започна с възможност за Стоук, Шакири центрира, но ударът на Бруно Мартинс Инди бе спасен от Давид Де Хеа.

В 55-та минута отново гостите атакуваха опасно, като триходова акция между Шакири, Арнаутович и Джо Алън завърши с удар на последния, но Де Хеа отрази.

Неуспешните опити на Юнайтед да пробие защитата на Стоук накараха Жозе Моуриньо да пусне в игра Уейн Рууни и Антони Марсиал в 66-та минута.

Само три минути след появата си на терена, Марсиал откри резултата, след двойно подаване с Рууни. Французинът влезе в пеналта отляво, взаимодейства с Рууни, и след това получи топката, за да я изстреля мощно във вратата на Стоук.

В 83-та минута изневиделица Джо Алън изравни за Стоук Сити срещу Манчестър Юнайтед, след грешка на Давид Де Хеа.

Атака отдясно, и удар на Глен Джонсън от разстояние не бе отразен добре от Де Хеа.

Получи се рикошет след опит за добавка на Джонатан Уолтърс, и топката стигна до Джо Алън, за да добави той в мрежата. Това е и втори пореден мач, в който Алън реализира за Стоук Сити.

В 89-та минута Пол Погба можеше да изведе отново Юнайтед напред, но гредата го спря.

„Червените дяволи“ продължиха да натискат в търсене на победата, но Стоук се отбраняваше отлично и заслужи точката на "Олд Трафорд".