Отборът на Арсенал записа първа победа за сезона във Висшата лига, надделявайки над Уотфорд като гост. Възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер показаха солидна игра и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех с 3:1.

В първите си два двубоя от кампанията в Англия, Арсенал записа загуба от Ливърпул и равенство с шампиона Лестър.

Двубоят на „Викъридж роуд“ бе решен още през първото полувреме, когато гостите вкараха три безответни гола. Срещата започна отлично за Арсенал, чийто тим стигна до дузпа още в 8-ата минута. Нордин Амрабат наруши правилата срещу Алексис Санчес, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Санти Касорла, който не сгреши и откри резултата в полза на гостите.

Голът допълнително разстрои играта на „стършелите“, които отстъпиха изцяло инициативата на гостите от „Емиратс“. До 20-ата минута футболистите на Арсенал владееха топката в цели 73% от времето.

В заключителните минути на първата част тимът на Венгер отново погледнаха по-сериозно към вратата на своя противник, а това се изрази в нови два гола. В 40-ата минута Тио Уолкът получи пас отдясно и центрира прецизно към далечната греда, където Санчес с труден удар успя да насочи топката към вратата за 2:0. Първоначално останаха съмнения дали коженото кълбо е преминало голлинията, но реферите бяха категорични и отсъдиха гол.

В продължението на първите 45 минути Арсенал стигна до нов гол, който предреши крайния изход на срещата. Месут Йозил бе точен с глава и доведе нещата до 3:0.

В началото на втората част футболистите на Уотфорд се опитаха да отговорят, но усилията им стигнаха единствено за един гол. След сериозно разбъркване в наказателното поле на гостите, отбраната на Арсенал не успя да изчисти добре топката, която попадна в Роберто Перейра, който със силен шут я прати в мрежата на Петър Чех.

В оставащите минути до края на мача Арсенал не допусна никакви изненади и съвсем логично успя да запази преднината си от два гола, която му осигури и първата победа за сезона във Висшата лига.

Това пък бе второ поражение за „стършелите“, която след три кръга имат само една точка в актива си и заемат място в зоната на изпадащите.