Легендата на Барселона Шави Ернандес изрази своята подкрепа към мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Според бившия испански национал специалистът е способен да промени мисленето на английските футболисти и да ги научи да следват неговия стил.

В момента футболът на Острова преминава през серия от сътресения след скандала около вече бившия селекционер на Англия Сам Алърдайс. Според Шави английската игра се нуждае от нов имидж и Гуардиола е човекът, който може да помогне с това.

„Ако има човек, който е в състояние да промени мисленето на английските футболисти, на английския футбол, това е Пеп Гуардиола“, каза Шави. „Той е един от най-добрите треньори. Би могъл да сътвори една голяма революция. Ако сте гледали мачовете на Манчестър Сити, вече сте усетили неговия стил. Докато бях играч, той беше голям мой кумир, а сега е същото и като треньор.“

„Заедно сътворихме история в Барселона. Барса винаги е разполагал с най-добрите отбори, но Гуардиола направи революция. Не само в клуба, но и по целия свят. Когато го видите на пейката, виждате и неговата страст към футбола. Познавам го и знам, че е по силите му да направи нещо подобно“, добави Шави.