Десният краен защитник на Манчестър Сити Пабло Сабалета призна тоталното превъзходство на Тотнъм, който удари у дома „гражданите“ с 2:0 в 7-ия кръг на Висшата лига. Аржентинецът заяви, че когато не покажеш най-доброто от себе си на подобно равнище, това няма как да не се отрази в крайния изход на срещата.

„Не може да спечелим всички мачове. Победихме 6 пъти поред, но във Висшата лига трябва да се представяш на ниво всеки път. Тотнъм е много добър съперник. Опитахме най-доброто, но те бяха по-силният отбор. Диктуваха темпото по време на целия мач“, коментира Сабалета.

„Има дни, в които не си играл достатъчно добре, а на подобно ниво това няма как да не даде отражение в крайния резултат. Имаме добри играчи, играехме много добре от началото на сезона. Тотнъм е един от онези отбори, които играе много силно у дома.“

„На това ниво трябва да играеш много силно във всеки мач. Трябва сега да се възстановим за следващия мач. Предстои ни пауза за националните отбори. Бих казал, че ни предстои почивка, но знаем, че всички ще играем. Идват два поредни мача у дома, които са много важни.“

„Тотнъм пресираше високо, беше силен в единоборствата и затова ни беше трудно. На подобно ниво трябва да печелиш всеки дуел, защото иначе може да се окажеш в проблем. Днес не направихме един от най-добрите си мачове, но трябва да останем позитивни. Все още сме начело в първенството и има дълъг път до края“, допълни Сабалета.