Манчестър Юнайтед отложи поне с ден празненствата за евентуалната титла на Лестър, след като направи 1:1 с „лисиците“ на „Олд Трафорд“. Лестър събра 77 точки, а Тотнъм има 69. „Шпорите“ обаче задължително трябва да бият в понеделник Челси на „Стамфорд Бридж“, за да запазят шансове за короната. При равенство в лондонското дерби или победа за Челси, два мача преди края Лестър ще бъде шампион без игра в понеделник вечер.

Мачът започна лошо за изненадващия кандидат-шампион. Още в 8-ата минута акция отдясно на „червените дяволи“ и прехвърляне на фронта към левия фланг, където непокрит стоеше Антони Марсиал, доведе до разстрелващ удар на французина, който прати топката под плонжа на Шмайхел за 1:0.

Датският вратар на „лисиците“ имаше решителна изява в 14-ата минута, когато спаси шанс за втори гол на Юнайтед.

Лестър обаче не се бави много с отговора си. В 17-ата минута бе отсъден фаул в полза на „лисиците“, а след центрирането на Дринкуотър най-високо от всички скочи капитанът Уес Морган и неговият удар с глава изравни резултата – 1:1.

В 22-ата пред Уейн Рууни се откри възможност да стреля от фаул от отлична позиция, но той изпрати топката в стената на Лестър.

Последва спорна ситуация, дошла след загуба на топката от страна на Дани Симпсън от Лестър. Джеси Лингард се втурна напред, като Симпсън започна  да го преследва, за да поправи грешката си. Двамата последователно вкараха ръцете си в действие в единоборството, което накара съдията да не отсъди нищо в тази ситуация, която можеше да бъде преценена и като червен картон за играча на Лестър.

После пък имаше спорен момент в наказателното поле на Юнайтед. Марез връхлетя върху Рохо и падна, а аржентинецът стоеше статичен и затова съдийското решение отново беше играта да продължи.

Лестър започна активно второто полувреме и веднага създаде добра ситуация пред вратата на своите домакини.

След това обаче за дълги периоди мачът влезе в по-спокойно русло. Двата отбора, разбира се, пробваха да стигнат до победата, имаше и нелоши атаки от двете страни, но липсваха стопроцентовите положения.

Опасен удар с глава на Смолинг накара Шмайхел да се намесва вещо и спасява положението за Лестър в 78-ата минута.

Четири минути преди края на Дани Дринкуотър бе показан втори жълт и червен картон. Майкъл Оливър правилно прецени, че нарушението на Дринкуотър е извън пеналта, а не вътре в него и отсъди само фаул за Юнайтед.

С това равенство 1:1 Юнайтед пък остана пети с 60 точки, на четири под зона „Шампионска лига“.

Манчестър Юн - Лестър

източник: Gulliver/Getty Images

МАНЧЕСТЪР ЮН – ЛЕСТЪР 1:1

1:0 Антони Марсиал 8, 1:1 Уес Морган 17

МАНЧЕСТЪР ЮН: Де Хеа, Рохо, Блинд, Смолинг, Валенсия, Фелаини, Карик, Рарсиал, Рууни, Лингард, Рашфорд. Менджър -Луис Ван Гаал

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Симпсън, Морган, Хут, Фукс, Марез, Канте, Дринкуотър, Шлуп, Оказаки, Уйоа. Мениджър – Клаудио Раниери

Манчестър Юнайтед - Лестър

източник: Gulliver/Getty Images