Трета поредна грешка в Премиършип сериозно разклати Манчестър Сити. Отборът на Хосеп Гуардиола не успя да победи и Саутхемптън на своя стадион и стигна само до 1:1, въпреки масирания си натиск в последните минути. 

Нейтън Редмънд даде преднина на "светците" преди почивката след ужасяваща грешка на най-скъпия защитник Джон Стоунс. В началото на втората част влезлият като резерва Келеши Ихеаначо изравни и така поне остави тима си на върха, но с равни точки с Арсенал и Ливърпул. Но колебанието в състава на "гражданите" става все по-голямо.  

Мачът започна с натиск на домакините, но и без особени голови положения. Първото от тях се откри пред Рахийм Стърлиниг, но той не можа да засече топката на празна врата в 15-та минута след центриране на Фернандиньо. 

"Светците" отговориха веднага, като само три минути след това шанс се откри пред Душан Тадич, като той стреля от ляво в наказателното поле, но ударът му беше уловен от Клаудио Браво и опасността приключи. 

Гостите нанесоха удара си в 27-та минута. Тогава Нейтън Редмънд откри резултата, след като най-скъпият защитник в историята на английския футбол Джон Стоунс направи детинска грешка. Тогава той реши да връща назад, но на практика изведе играча на Саутхемптън сам срещу вратаря и за него не беше трудно да отбележи - 0:1. 

Само четири минути след това Стоунс можеше да се реваншира за тази грешка. Той дори се разписа в 32-та минута, след като засече перфектно центриране на лявата греда и с крак прониза мрежата. Но този гол беше отменен заради засада. Тя беше отсъдена на Серхио Агуеро, който не игра с топката, но повлия на играта със скока си за топката. 

В крайна сметка повече попадения преди почивката не паднаха и така "светците" се оттеглиха на почивка с един гол аванс. След нея темпото се промени и "гражданите" тръгнаха доста по-смело напред в търсене поне на изравняване. 

Рахийм Стърлинг изпусна в началото на втората част, но в 54-та минута статуквото се промени и резултатът стана 1:1. Тогава Венсан Компани през целия терен намери Лерой Сане отляво на наказателното поле, той центрира успоредно на голлинията, където Келеши Ихеаначо не беше опазен и той прониза мрежата. 

Последва мощен натиск на Сити. Първо в 64-та минута удар на Давид Силва мина на сантиметри от гредата, а в 69-та Илкай Гюндоган стреля от границата на наказателното поле, но Фрейзър Форстър с една ръка изби. 

В 72-та минута отново Силва стреля, но стражът изби, а чак в 75-та Душан Тадич даде отговора на Саутхемптън. Неговият удар обаче беше отразен от Клаудио Браво и така статуквото се запази. 

В края и Серхио Агуеро направи непростим пропуск, а натискът на "гражданите" беше огромен, но не се увенча с успех. В крайна сметка равенството се запази, а с това серията без победа на Сити в елита набъбна на три мача с втората поредна домакинска издънка. 

"Гражданите" са отново на върха, но само заради головата си разлика, а делят тази позиция с Арсенал и Ливърпул. Саутхемптън е осми с 13 точки и си кротува в средата на таблицата.