Манчестър Сити загуби с 2:4 гостуването си на Саутхемптън от 36-ия кръг на Премиършип. Мениджърът на „гражданите“ Мануел Пелегрини даде почивка на голяма част от основните си футболисти и се стигна логично до загубата.

Първата възможност в мача бе в 19-та минута пред Шейн Лонг, но ударът му бе неточен.

Рахийм Стърлинг отправи слаб удар в 20-та минута и Фрейзър Форстър спаси лесно.

Саутхемптън поведе в 25-та минута, когато Виктор Уаняма подаде към Душан Тадич, който с отличен пас намери Шейн Лонг в наказателното поле на Манчестър Сити и той реализира във вратата на Джо Харт.

„Светците“ удвоиха своята преднина в 28-та минута, когато Душан Тадич направи втората си асистенция в мача, след като изведе Садио Мане в наказателното поле на Манчестър Сити, а той с премерен удар вкара във вратата на Джо Харт.

Манчестър Сити намали изоставането си в срещата в 44-та минута. Самир Насри центрира в наказателното поле на Саутхемптън, където Мартина не се намеси по най-добрия начин и Ихеаначо с глава отблизо изпрати топката във вратата на Фрейзър Форстър.

Саутхемптън вкара трети гол в 57-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на „гражданите“ Върджил ван Дайк стреля с глава, а Джо Харт успя да докосне топката и да я отклони, след което тя срещна напречната греда. След това при добавката Садио Мане отблизо не пропусна да направи резултата 3:1.

Садио Мане оформи своя хеттрик в 68-та минута на срещата. Душан Тадич направи своята третата асистенция в двубоя, като изведе Мане сам срещу Харт. 24-годишният нападател след това стреля в близкия ъгъл и вкара за 4:1.

Келечи Ихеаначо вкара своя втори гол в срещата в 78-та минута.Хесус Навас подаде към Келечи Ихеаначо, който с удар от границата на наказателното поле на Саутхемптън вкара много красив гол, като изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Фрейзър Форстър.

След тази победа Саутхемптън е седми с 57 точки, а Манчестър Сити е четвърти с 64 точки.