Ливърпул победи с 2:1 Уест Бромич Албиън у дома, но пропусна възможността да излезе на първо място поне за ден. Това ще да се случи, ако мърсисайдци бяха спечелили с два или повече гола разлика. 

Домакините откриха резултата с отличен и точен удар на Садио Мане в 20-ата минута, а в 35-ата минута Коутиньо удвои след пас на голмайстора на първото попадение. В 81-ата минута Гарет МакОули успя да върне отбора си в мача, но гостите не стигнаха поне до точката.

Садио Мане откри резултата в 20-ата минута, след като завърши по перфектен начин опасна атака на Ливърпул с удар от въздуха.

Самият Мане асистира на Коутиньо за втория гол. Бразилецът получи отляво и стреля до близката греда за 2:0. 

През втората част Ливърпул пропусна куп положения за трети гол, а Шадли пък имаше шанс да намали, но стреля над вратата. 

В 81-вата минута Гарет МакОули намали след разбъркване в наказателното поле, дошло след корнер пред вратата на Ливърпул. Централният бранител беше оставен непокрит, а Лорис Кариус остана на голлинията и Макоули го простреля.

След този успех Ливърпул е на втората позиция с актив от 20 точки, с по-лоша голова разлика от Арсенал. Уест Бромич е на 13-а позиция с актив от 10 точки.