Отборите на Куинс Парк Рейнджърс и Стоук Сити не успяха да се победят и завършиха 2:2 в първия мач от 5-ия кръг на Премиърлийг. Домакините успяха да се измъкнат с изравнително попадение едва в края на срещата.

Отборът на гостите от Стоук поведе в резултата още в 11-ата минута. След балонно центриране на Питър Крачуч в наказателното поле, Маме Диуф скочи, качи се върху гърба на защитник, и засече с глава за 1:0. Попадението бе първото през настоящия сезон за състава на гостите, вкарано преди почивката на двубоя.

Усилията на домакините от КПР бяха увенчани с успех в 42-ата минута. Малко преди двата тима да се оттеглят на почивка, в много важен момент, Стивън Коулкър се възползва от центриране от корнер и засече с глава за 1:1.

В 51-ата минута обаче Стоук Сити отново излезе напред в резултата. След добра атака и центриране отдясно към точката на дузпа, Питър Крауч засече за 2:1.

В самия край на двубоя обаче КПР стигна втори път до изравнително попадение. Нико Кранчар изпълни перфектно пряк свободен удар, с което оформи крайното 2:2.

След като спечелиха по една точка Стоук заема 13-о място с 5 пункта, докато КПР е на 15-ата позиция с 4 точки.