Мнозина на Острова смятат, че до Коледа нищо в Премиършип не е решено и истинската развръзка идва след това. И ако титлата не може да се спечели до декемврийските празници, определено може да се загуби.

Това важи с пълна степен за миналогодишния шампион Челси, който около празниците вече беше наясно, че няма как да се пребори за защита на трофея си. И това коства работата на мениджъра Жозе Моуриньо.

Нещата се завъртяха така, че Специалния набързо си намери нова работа в Премиършип, но за това - друг път. Факт е обаче, че той посрещна Коледа и Нова година като безработен. А това стана след поражение от бъдещия шампион Лестър.

Тежко беше и в Манчестър Юнайтед. Малко след отпадането от Шампионската лига последваха слаби резултати и в Премиършип, върхът на които беше срещу новака Борнемут. И в редица други от грандовете не беше по-леко.

Манчестър Сити започна месеца като лидер, но отстъпи позицията си след загуба от Стоук Сити. А докато големите имена грешаха, едни "лисици" събираха точка след точка и тихомълком се промъкваха към титлата. Така вкопчени в проблемите и слабите си изяви, грандовете изпуснаха Лестър.

А какво като цяло се случи в Премиършип през последния месец за 2015 г., вижте в прикаченото видео, което беше излъчено по Diema Sport.