Манчестър Сити ще бъде без звездата си Кевин де Брюин в дербито от осминафиналите на турнира за Купата на Лигата срещу градския съперник Юнайтед. Белгиецът е с травма в прасеца, която ще му попречи да играе в ключовия сблъсък на „Олд Трафорд“ тази вечер.

Мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола не може да разчита още на Пабло Сабалета, който също е с контузия. Венсан Компани, който през уикенда записа първия си мач като титуляр във Висшата лига от април е на линия и най-вероятно ще започне като титуляр.

Сити няма победа е пет поредни мача във всички състезание, а наставникът Гуардиола обяви преди двубоя, че ще направи сериозни промени в титулярния си състав.

Манчестър Юнайтед също не познава вкуса на победата през месец октомври. В последния си двубой от Висшата лига, тимът на Жозе Моуриньо бе унижен от Челси с 0:4 на „Стамфорд Бридж“.

Фактите преди двубоя:

- Манчестър Юнайтед е спечелил само две от последните си шест мача срещу Сити за Купата на Лигата.

- Последният път, когато двата тима се изправиха един срещу друг в този турнир бе през сезон 2009/2010. Тогава полуфинален сблъсък Юнайтед отстрани своя противник с 4:3, благодарение на победата си с 3:1 на „Олд Трафорд“ във втория мач.

- В предишните два случая, в които Сити е отстранявал Юнайтед за Купата на Лигата, „гражданите“ са печелили турнира.

- Манчестър Сити е спечелил четири от последните си шест визити на „Олд Трафорд“ във всички състезания.

- Две от трите победи на Жозе Моуриньо над Пеп Гуардиола като мениджър са дошли в турнири за различни купи.

Дербито на Манчестър може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT  и GONG PLAY от 22 часа.