Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе чистосърдечен в оценката си за мача с Тотнъм, загубен с 0:2. Испанецът призна, че „шпорите” категорично са надиграли неговия отбор и са заслужили своята победа.

Пеп, много труден следобед от първия до последен съдийски сигнал.

Да, беше много труден мач и ние знаехме, че ще е такъв. В последните три години, те се развиха много, особено в последния сезон. Говорихме си за това, но те бяха по-добри и ние ги поздравяваме за това.

Какъв беше най-големия ви проблем днес?

Ние бяхме закъсняли. Във всеки аспект на играта. Имахме трудности да създадем положения, загубихме много топки в позиции, в които те са много, много опасни. Нямахме много възможности да правим висока преса, защото те бяха много директни и търсеха веднага Сон. Що се отнася до играта, в много аспекти те бяха по-добри от нас.

Тотнъм имаше много интезитет в играта. Дали не изглеждаха малко по-свежи от вас?

Да, те бяха по-добри. В позиционирането, в битката за втора топка. В Англия трябва да контролираш това, а ние имахме проблеми.

Колко важен бе ранният гол, за да може Тотнъм да натрупа самочувствие?

Голът дойде в 9-ата минута. Понякога ти трябва това, но ние имахме шанс преди това, когато Давид Силва пропусна. Мачът е 90 минути и ние просто не играхме добре. Имахме проблеми в представянето.

Дали очаквахте повече от второто полувреме?

Двете полувреме бяха много сходни. В последните 15-20 минути играхме много по-добре. Създадохме шансове да вкараме гол, но пък те преди това изпуснаха дузпа. Като цяло Тотнъм беше по-добър.