Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи странно изказване след десетата поредна на тима си от началото на сезона във всички турнири. В момента, в който всички смятат "гражданите" за големия фаворит за титлата в Англия, той самият твърди, че ще му е трудно да намери дори място в Топ 4. 

"Не мисля какво може да се случи в края на сезона от сега, има още достатъчно време. Концентрирахме се върху добро представяне през подготовката, а после направихме силни мачове и в Шампионската лига, което ни даде увереност. Но ако трябва да съм честен, изглежда ми много трудно дори да намерим място в зона Шампионска лига след края на сезона."

"Манчестър Юнайтед ще ни е конкуренция и това се видя в мача с Лестър, Ливърпул играе много добре, Тотнъм, Челси и Арсенал са ни големи конкуренти. Евертън може и да загуби последния кръг, но също играе много силно и затова задачата ни е много трудно", сподели Гуардиола пред официалния сайт на клуба и коментира последната победа над Суонси в събота следобед. 

"Не съм доволен от това, което показахме, защото не създадохме множество чисти положения. Имахме много "почти положения", но важното е, че имахме хубави завършващи пасове, които ни помогнаха стигнем до успеха. Гюндоган, Де Брюин и Давид Силва заслужават само поздравления за това, което правеха", сподели Гуардиола.