Отборите на Норич и Ливърпул направиха феноменален сблъсък в 23-ия кръг на Висшата лига. В двубой с цели девет гола и множество обрати, „червените“ на мениджъра Юрген Клоп в крайна сметка се поздравиха с победа с 5:4 на „Кароу Роуд“. Победният гол за „мърсисайдци“ бе дело на резервата Адам Лалана в продължението на срещата.

Бразилецът Роберто Фирмино бе точен на два пъти за Ливърпул, а освен Адам Лалана, другите голмайстори за „червените“ бяха капитанът Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър.

За домакините точни бяха четирима различни играчи – Мбокани, Нейсмит, Хулахан и Басонг.

Ливърпул поведе още в 19-ата минута, когато Фирмино имаше късмет след удар по диагонала отляво, топката рикошира в крак на бранител и след като се отклони в левия страничен стълб на вратата влезе в мрежата.

След гола в противниковата врата обаче, играчите на Юрген Клоп показаха стара слабост в играта си и отново допуснаха попадение след разиграване от корнер. След центриране в наказателното поле, гостите не успяха да изчистят топката на няколко пъти, а Мбокани овладя с гръб към врата и с изключително техничен удар с пета не остави никакви шансове на Симон Миньоле.  

Голът във вратата на гостите окрили домакините, които до почивката успяха да направят пълен обрат, а вторият гол бе дело на Стивън Нейсмит, който днес записа официалния си дебют за Норич. Бившият нападател на Евертън се разписа с отличен изстрел от малък ъгъл.

След почивката Алберто Морено направи глупава грешка в собственото си наказателно поле и извърши нарушение именно срещу Нейсмит, което доведе до наказателен удар в полза на домакините. Зад топката застана Уес Хулахан, който не сгреши и прати топката над плонжиралия Миньоле.

След третия гол във вратата на гостите обаче, футболистите на Ливърпул взеха нещата в своя полза и само две минути след гола от дузпата, Джордан Хендерсън намали за 2:3, а в 63-ата минута Роберто Фирмино изравни с втория си гол в срещата. Появилият се като резерва Джеймс Милнър се възползва по отличен начин след кошмарна грешка в отбраната на Норич, след като защитник на домакините се опита да върне топката към вратаря си, но пасът бе пресечен от Милнър и останал сам срещу него с лекота отбеляза.

Двата тима обаче запазиха цялата драма за продължението на мача. Себастиан Басонг пробва късмета си с далечен удар, топката рикошира леко в купа от играчи пред него и изненада за пореден път Миньоле. Голът за 4:4 дойде в даденото петминутно продължение на срещата.

Ливърпул обаче показа характер за пореден път и съумя да вкара победен гол, дело на Адам Лалана, който също се появи в мача от пейката.

Така Норич и Ливърпул направиха един от най-впечатляващите двубои във Висшата лига, който със сигурност ще се помни дълго.