Ливърпул и Манчестър Юнайтед не оправдаха очакванията за голямо дерби на Острова, и завършиха само 0:0 на "Анфийлд" в последен мач от осмия кръг на Висшата лига.

В изключително постен двубой, ударите в очертанията и на двете врати се брояха на пръстите на едната ръка.

За последно двата отбора направиха 0:0 преди 11 години, отново на "Анфийлд", а през новото хилядолетие само общо три пъти в 40 мача.

След ремито, Ливърпул остана четвърти, със 17 точки, на една пред Челси, а Манчестър Юнайтед е седми с 14 точки.

Черна котка мина път на "Анфийлд", но на кого?!

Първото полувреме бе тотално лишено от ситуации, като единствено Златан Ибрахимович се отличаваше на терена. Лорис Кариус получи доверието в рамката на вратата на Ливърпул, и блокира добър удар на шведа в 18-та минута.

Малко по-късно се предостави шанс за Емре Джан, но далечният му удар не намери очертанията. Най-чистата ситуация за Ливърпул се откри в 30-та минута, но опитът на Роберто Фирмино с глава бе отказан от Давид Де Хеа.

След почивката нещата се оживиха, като Ливърпул стартира по-силно, но отново само се въртеше около наказателното поле на съперника.

Пол Погба засече центриране на Златан с глава, но топката прелетя покрай вратата, в 55-та минута.

Разбъркване в пеналта на Юнайтед позволи на Джан да застраши Де Хеа отново, но испанският страж се намеси решително в 59-та минута.

По-добрите ситуации до края на двубоя отново бяха за Ливърпул, като първо Коутиньо стреля силно от разстояние, но Де Хеа изби в корнер,а минути преди финала, Фирмино излезе един на един срещу стража, но защитник изби навреме от краката му.

СНИМКИ: Най-доброто от дербито на Острова

За Даниел Стъридж това ще бе мач №100 с екипа на Ливърпул.

Юнайтед продължава да е най-трудният съперник за Ливърпул - "червените" от Анфийлд са загубили 67 пъти от този опонент - най-много от всички в историята.