Отборът на Арсенал излезе на трето място във временното класиране във Висшата лига след победа над Норич с 1:0 в мач от 36-я кръг. Арсенал натрупа 67 точки, с три повече от Манчестър Сити, а Норич, който се бори за оцеляване в английския елит остава предпоследен, 18-и с 31 точки и мач по-малко.

Победата за Арсенал отбеляза осмия пореден мач на „топчиите“ без поражение във Висшата лига и бе важна крачка към спечелване на място в Шампионската лига догодина, а за Норич това бе трето поредно поражение.

Трудният успех за домакините донесе влезлият като резерва Дани Уелбек, който се разписа за победното 1:0 в 59-ата минута.

Мачът ще се запомни и с множеството плакати против мениджъра на Арсенал Арсен Венгер.

И двата тима имаша шансове за попадение през първите 45 минути, но така и не успяха да отбележат. Още в 6-ата минута Нейтан Редмънд отправи хубав удар, но стражът на „артилеристите“ Петър Чех спаси вратата си. Малко по-късно и домакините бяха близо до попадение след шет на Оливие Жиру, който обаче бе блокиран. Арсенал допусна нов пропуск в 19-ата минута, след като Алексис Санчес също не успя да се разпише.

В последните минути на първата част гостите от Норич имаха причини да съжаляват след като на два пъти Нейтън Редмънд не успя да открие резултата. Първо в 42-ата минута Редмънд стреля опасно, но пак Чех спаси, а в добавеното време пак 22-годишният полузащитник опита мерника си, но топката мина край лявата греда.

След почивката футболистите на Арсенал увеличиха натиска срещу съперника и в 57-ата минтута Мохамед Елнени завърши атака с хубав удар, който обаче бе блокиран от защитник на Норич.

Дани Уелбек изведе Арсенал напред срещу Норич с гол в 59-ата минута на двубоя от 36-я кръг на Висшата лига. Уелбек влезе като резерва в 56-ата минута и само три по-късно се разписа за 1:0 в полза на домакините.

Това бе четвърто попадение за Дани Уелбек в едва 10-я му мач след контузията, която претърпя.

Норич също търсеше своите шансове до края на срещата, като в 69-ата минута Мартин Олсон опита интересен удар, но топката бе изчистена от бранител на домакините.

По-късно Арсенал на няколко пъти се размина с ново попадение, след като в 74-ата удар на Месут Йозил не сполучи, а в 82-ата Мохамед Елнени също не успя да се разпише след като застраши вратата на Норич, а в крайна сметка победата бе за домакините.