Отборът на Тотнъм се класира за финала в турнира за Купата на Лигата в Англия след равенство 2:2 с Шефилд Юнайтед във втория мач от полуфиналния сблъсък и общ резултат 3:2. Тотнъм бе спечелил първия двубой с 1:0 с гол на Андрос Таунсенд и хиксът на „Брамал Лейн“ позволи на тима воден от Маурисио Почетино да се класира за финала, където вече чака Челси. Финалът в Купата на Лигата ще се играе на 1-и март на стадион „Уембли“.

Тотнъм първи дръпна и контролираше мача, но с два гола на 18-годишния Че Адамс тимът от Лига 1 Шефилд стресна Тотнъм и бе близо до продълженията, водейки с 2:1. С втория си гол Кристиан Ериксен обаче класира „шпорите“ за финала в състезанието.

Тотнъм срещу Шефилд

източник: Gullliver/GettyImages

Домакините можеха да попарят Тотнъм още в 10-ата минута, когато при центриране отдясно вратарят на гостите Мишел Ворм не се справи добре, притиснат от Стефан Скугал. Топката стигна до Джейми Мърфи, който обаче не успя да открие резултата.

Само три минути по-късно аржентинецът Ерик Ламела изведе добре Хари Кейн фронтално срещу вратата на Шефилд Юнайтед, но опасността бе предотвратена.

„Шпорите“ нанесоха своя удар в 28-ата минута, когато дантчанина Кристиан Ериксен вкара за 1:0 след страхотно изпълнение от пряк свободен удар. Ериксен насочи топката към далечната греда, стреляйки отдясно на вратата на домакините.

В 33-ата минута Хари Кейн напредна отлично, нахлу отляво в наказателното поле, преодоля един защитник и реши сам да стреля от близко разстояние, но пропусна.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме Тотнъм имаше възможност да покачи, като отново Кейн бе в основата на опасността за домакините. 21-годишният нападател получи доста сериозно пространство, след като бе намерен от Муса Дембеле, но стреля слабо. В 53-ата минута пак Хари Кейн стреля към вратата на Шефилд, но стражът на домакините се намеси добре.

Тотнъм срещу Шефилд

източник: Gullliver/GettyImages

До края на редовното време на двубоя оставаха петнайсетина минути и Тотнъм вече се виждаше на финал, когато влезлият като резерва в 74-ата минута Че Адамс изравни за 1:1. В 77-ата минута, три след влизането си на терена, Адамс получи топката след атака от дясно и хубав пробив на Раян Флин. Защитата на гостите не бе подредена добре, топката стигна до Че Адамс, който реализира.

Шокът за Тотнъм стана пълен две минути по-късно, в 79-тата, когато отново 18-годишният Че Адамс даде преднина на Шефилд Юнайтед. Адамс засече топката след центриране от дясно, а при шутът му от центъра на наказателното поле, топката се отби в защитник и влезе във вратата за 2:1.

Домакините вече мечтаеха за продълженията, когато в 88-ата минута Кристиан Ериксен донесе равенството, а с това и класирането на Тотнъм на финал в турнира за Купата на лигата. Ериксен получи удобен пас от Хари Кейн напредна и бе безпощаден за 2:2.

Последният интересен момент бе в продължението на срещата, когато Крис Башам и вратарят на Тотнъм Мишел Ворм се сблъскаха, стражът остана да лежи на терена, а в изблик на нерви Ян Вертонген посегна към гушата на Башам, заради острото влизане на защиника.

Тотнъм срещу Шефилд

източник: Gulliver/GettyImages