Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо защити своя нападател Диего Коща от критиките и призова всички да оставят бразилеца да играе футбол така, както може.

При снощната победа с 1:0 над Ливърпул в полуфинален мач-реванш за Купата на Лигата испанският национал демонстрира противоречивата си природа, като се сдърпа с Емре Джан (след като го настъпи по ръката), Стивън Джерард и Мартин Шкъртел. В същото време обаче неговият наставник вярва, че „сините“ би трябвало да получат дузпа за фаул срещу Коща през първото полувреме.

„Ако аз говоря, от ФА ще ме накажат както винаги, затова по-добре го правете вие. Всичко беше толкова ясно, че е трудно да приема решението. Макар че спечелихме мача, аз се питам защо“, каза Моуриньо.

„Най-важното е все пак, че отиваме на финал. Ако ще говорите за Диего Коща, насочете се към дузпата, която направиха срещу него и не беше свирена. Оставете го да играе неговия си футбол.“

„Това, което имате за настъпване, ао „Скай Спортс“ наричат престъпления, бих казал, че беше абсолютно неволно. Той тръгна за топката, преследваше я, опонентът беше на тревата, имаше контакт и той сложи крака си там, където очакваше да бъде топката. Страхотна кампания се води. Знаем точно колко анализаторите обичат Челси и още повече мен“, допълни Моуриньо.